Urea

Účinek:
Urea neboli karbamid či močovina, mnoho názvů pro všestrannou organickou sloučeninu, kterou najdete především v anti-age kosmetice a produktech pro péči o suchou a smíšenou pokožku pleti.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace, Anti-age
Složka též známá jako:
Močovina

Popis složky

Močovina je bezbarvý či bílý krystalický prášek, ale je k dostání i ve formě peletek. Močovinu lze nalézt v široké škále péče o pokožku. Přidává se do výrobků s anti-agingovým působením a produktů péče o suchou pleť, jako jsou obličejové masky, čisticí gely, tonika, krémy na obličej, tělová mléka, oční péče, šampony, kondicionéry, stylingové přípravky, balzámy po holení, balzámy na rty, péče po opalování, samoopalovací krémy a gely, řasenky, prostředky na úpravu nehtové kůžičky, laky na nehty, deodoranty a antiperspiranty. Urea má vysoký obsah vody, což napomáhá redukovat její ztráty způsobené průchodem pletí. Na molekulární úrovni mění urea strukturu řetězců aminokyselin a polypeptidů v pokožce, což je důležité pro zachování hydratace jemné tkáně. Výzkum prokázal přímé spojení mezi obsahem vody v kůži a obsahem aminokyselin. Čím více dehydrovaná a suchá pleť je, tím nižší je v ní obsah rozpuštěných aminokyselin.

Komerční využití

  • Pleťové krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Balzámy na rty
  • Opalovací prostředky
  • Řasenky
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie