Salicylic Acid

Kyselina salicylová je přírodní látka, kterou lze získat z vrbové nebo březové kůry. Uvolňuje ucpané póry a předchází tvorbě černých teček. Čistí pleť do hloubky a usnadňuje regeneraci drobných ranek po akné.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace pokožky
Složka též známá jako:
2-hydroxybenzoic acid, o-hydroxybenzoic acid, Beta Hydroxy Acid, BHA, Kyselina salicylová

Popis složky

Salicylic acid neboli kyselina salicylová je kyselina přírodního původu, která se získává z kůry vrby nebo z kůry břízy. V kosmetických produktech se jedná o bezpečnou látku s léčivými účinky, jakmile jsou dodržovány stanovené koncentrace - v bezoplachových a oplachových kosmetických přípravcích, kde se kyselina salicylová nevyskytuje jako konzervant, má povolené množství do 2 %, v bezoplachových přípravcích na vlasy to je 1 % a všude, kde se vyskytuje jako konzervant pak 0,5 %. Kosmetické produkty s obsahem kyseliny salicylové nesmí používat děti do 3 let, s výjimkou šamponů. U velmi citlivých jedinců může podráždit kůži, oči a při vdechnutí čisté látky i plíce, kromě toho může zvýšit citlivost na sluneční záření. Kyselina salicylová proniká hluboko do pokožky pleti, kde má čisticí účinky na zanešené póry, takto bojuje proti akné a odblokovává ucpané póry. Zvyšuje produkci kolagenu a zpevňuje pokožku, pomáhá jí vytvořit si ochrannou bariéru před vnějšími vlivy. Sjednocuje barevný tón, zjemňuje, hydratuje a zklidňuje podrážděnou pokožku. Do kosmetických produktů se přidává i jako konzervant, případně do alkoholu, který tak dělá nepoživatelným.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Pleťové krémy
  • Pleťové vody
  • Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie