Cuketový perník

Vláčný a nadýchaný perník je snem každé cukrářky a hospodyňky. My máme zaručený a ozkoušený recept, se kterým se Vám perník vždy povede! Stačí přidat cuketu a je to!
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   300 g špaldové mouky
  •   200 g bílého jogurtu
  •   2 velké cukety
  •   100 ml oleje
  •   3 vejce
  •   2 lžíce perníkového koření
  •   Kypřicí prášek
  •   100 g třtinového cukru
  •   Marmeládu na pomazání
  •   2 lžíce kakaa

Návod na přípravu

  • 1 Cukety důkladně omyjeme a nastrouháme. Poté z nich důkladně vymačkáme veškerou vodu.
  • 2 V míse si smícháme všechny sypké ingredience. Poté si vyšleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nastrouhané cukety.
  • 3 Na plech vložíme pečící papír a přelijeme na něj těsto. Pečeme v troubě cca 30 minut při teplotě 170 °C. Po vychladnutí rozřízneme a promažeme oblíbenou marmeládou. Perník můžeme polít čokoládou a posypat strouhaným kokosem.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.