Neomycin sulfate

Účinek:
Neomycin sulfate se používá ve farmaceutickém průmyslu jako součást mastí nebo při různých onemocnění či kožních problémech. V kosmetice je naprosto nevhodná a může poškodit zdraví organismu.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
5
Charakteristika kvality:
naprosto nevhodné / nebezpečná chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Framycetin, Biosol, Neloate, Nivemycin, Fradiomycin, Pimavecort, Neomas, Sofra-Tulle, Mycifradin sulphate, Neomin, Soframycin, Myacyne, Neomycin undecylenate, Vonamycin Powder V, Mycifradin, Neomixr 325, neomixr AG 325

Popis složky

Neomycin sulfate je sůl neomycinu, bílá a krystalická látka. Neomycin je aminoglykosidové antibakteriální činidlo, není ale účinný proti plísním. Používá se zejména v lékařství a farmaceutické kosmetice jako součást mastí například pro léčbu kožních, ušních a nosních infekcí, ale i vnitřně při zánětech střev. Využíbá se také při léčbě popálenin nebo onemocnění jater. Přidává se v nízké koncentraci jako konzervant do určitých typů vakcín (proti vzteklině, spalničkám) a bývá využíván jako součást vaginálních čípků a různých léčivých pudrů. Ojediněle se může vyskytovat jako součást kosmetiky, kde hraje roli konzervantu. Bývá součástí dentální péče, přidává se do specifických druhů krémů, deodorantů či mýdel. Je jedním z nejpoužívanějších dermatologických antibiotik. Je to látka, která může vyvolat kožní alergie, kontaktní dermatitidu nebo svědění kůže. Způsobuje poškození ledvin, vyvolává astmatické záchvaty a dýchací obtíže.

Komerční využití

  • Krémy
  • Mýdla
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie