Ethylhexylglycerin

Ethylhexylglycerin v kosmetických produktech zvyšuje a nahrazuje ostatní konzervanty (parabeny), čímž se snižuje množství těchto látek v kosmetice a zlepšuje se bezpečnost kosmetiky. Citlivým jedincům může vyvolat alergickou reakci nebo ekzémy.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Náhrada parabenů, konzervační účinek
Složka též známá jako:
Oktoxyglycerin

Popis složky

Ethylhexylglycerin je synteticky získaný derivát glycerinu. Přírodní kosmetika ho využívá zejména jako náhradu za dráždivé a nevhodné parabeny. Také funguje jako zesilovač konzervačních látek a parfemace. Pokožku příjemně zjemňuje a zároveň vyhlazuje. Ethylhexylglycerin je v kosmetice považován za nedráždivou látku. U velmi citlivých jedinců může vyvolat alergickou reakci nebo kontaktní dermatitidu.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Pleťové krémy
  • Peelingy
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie