Acetyl Cedrene

Acetyl Cedrene se také jiným jménem nazývá Methyl Cedryl Ketone. Je to bezbarvá kapalina se silným dřevitým zápachem. Acetyl Cedrene je široce používán při výrobě parfémů, mýdel a jiných kosmetických produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
V parfemářství
Složka též známá jako:
Lignofix, Methyl cedrylone, Methyl Cedryl Ketone, Vertofix coeur, Woodyflor, 9- acetyl cedr-8-ene, 9- acetyl-8-cedrene, acetyl-alpha-cedrene, 1- cedr-8-en-9-yl ethanone, Wood Ambre

Popis složky

Acetyl cedrene se vyskytuje v podobě jemných žlutých krystalů nebo jako olejovitá bezbarvá tekutina. Přezdívá se mu také cedrová ambra. Nejčastěji se používá v parfemářství a hojně se přidává také do produktů osobní hygieny a tělové kosmetiky. Patří mezi jeden z nejvíce používaných vonných komponentů na světě. V parfémech hraje roli základu a fixační látky, hodí se do mnoha různých dřevitých, květinových a bylinných směsí. Je nerozpustný ve vodě, rozpustný v ethanolu, dimethyl ftalátu a benzyl benzoátu. U velmi citlivých jedinců může vyvolat alergickou reakci na pokožce, očích nebo může způsobit respirační problémy. Pro vodní živočichy je toxický.

Komerční využití

  • Parfémy
  • Tělové krémy
  • Mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie