Kuskusová bublanina

Kuskus Vám asi nemusíme nějak podrobněji představovat. Většina z nás ho zná pouze jako přílohu, my jsme ho zkusili použít při pečení naší oblíbené bublaniny. A výsledek? Doslova sladká a zdravá bomba, kterou jsme si ihned zamilovali!
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   200 g celozrnného kuskusu
  •   250 g tvarohu
  •   2 lžíce mandlového mléka
  •   3 vejce
  •   2 lžíce kokosového oleje
  •   100 g mandlové mouky
  •   50 g kokosového cukru
  •   1 lžička vanilkového extraktu
  •   ovoce dle sezóny

Návod na přípravu

  • 1 Kuskus zalijeme horkou vodou a dáme odstát. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. Ostatní ingredience důkladně promícháme.
  • 2 Směs smícháme s kuskusem a opatrně zapracujeme i sníh. Na plech zalijeme polovinu těsta a přidáme na plátky nakrájené ovoce. Poté nalijeme i druhou polovinu těsta.
  • 3 Bublaninu dáme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C zhruba 40 minut.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.