Cizrnové curry s kapkou agáve

Mezi naše nejoblíbenější jídla patří jednoznačně curry. Dlouho jsme zkoušeli jeho různé bezmasé varianty a mezi tu nejvíce povedenou řadíme jednoznačně cizrnové curry, které jsme navíc vylepšili o kapku agáve sirupu. To musíte vyzkoušet!

Suroviny pro přípravu

  •   400 g sterilované cizrny
  •   1 stroužek česneku
  •   1/2 lžičky agáve sirupu
  •   1 cm čerstvého zázvoru
  •   2 lžíce kokosové oleje
  •   200 ml kokosové smetany
  •   2 lžíce curry pasty
  •   hrst fazolových lusků
  •   šťáva z limetky
  •   chilli koření na dochucení

Návod na přípravu

  • 1 Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej, na kterém orestujeme nakrájený česnek, zázvor a přidáme curry pastu a chilli.
  • 2 Přidáme fazolové lusky, propláchnutou cizrnu a přidáme kokosovou smetanu. Necháme povařit zhruba 15 minut.
  • 3 Na závěr přidáme agáve sirup a šťávu z limetky. Podáváme buď samotné nebo s rýží.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Vaše Komentáře

  • 01.01.1970
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.