Slaný dýňový koláč

Dýně patří jednoznačně mezi nejoblíbenější podzimní ingredience. Pokud Vám již dochází inspirace, co z ní připravit, vyzkoušejte slaný dýňový koláč podle našeho receptu.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   250 g pohankové mouky
  •   50 g rýžové mouky
  •   špetka soli
  •   4 vejce
  •   500 g dýně hokkaido
  •   150 ml kokosové smetany
  •   1/2 hrnku kokosového oleje
  •   100 g tvrdého sýra
  •   1 ks cibule
  •   100 g slaniny

Návod na přípravu

  • 1 Dýni zbavíme slupky pomocí škrabky na brambory. Dále nastrouháme na hrubo sýr a dýni. Slaninu nakrájíme na menší kostičky.
  • 2 Všechny sypké ingrediene smícháme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vejce, kokosovou smetanu a kokosový olej.
  • 3 Do směsi přidáme nastrouhanou dýni, sýr a slaninu a opět promícháme. Na závěr osolíme. Přidat můžeme i oblíbené koření. Pečeme v troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Podávat můžeme jak studené, tak teplé.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.