Bezlepkové perníčky s kokosovým cukrem

Kdo by nemiloval vůni čerstvě napečených perníčků, která se o Vánocích rozléhá po kuchyni. Připravili jsme si pro Vás recept na oblíbené perníčky v bezlepkové verzi, které jsou navíc slazeny kokosovým cukrem!

Suroviny pro přípravu

  •   650 g pohankové mouky
  •   50 g kokosového cukru
  •   2 lžíce medu
  •   100 g másla
  •   3 vejce
  •   1 lžička hřebíčku
  •   1 lžička skořice
  •   1/2 citrónové kůry
  •   1/2 lžičky jedlé sody

Návod na přípravu

  • 1 Všechny ingredience důkladně promícháme a vytvarujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do do potravinové fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
  • 2 Těsto rozválíme na tenký plát a pomocí formiček vykrájíme perníčky, které následně potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě při teplotě 180 °C po dobu cca 10 minut dozlatova.
  • 3 Polevu na perníčky vytvoříme např. smícháním kokosového oleje, kokosového mléka, citrónové šťávy a agáve sirupu nebo jiného sladidla.

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.