Dýňovo-skořicové cupcakes

K podzimu neodmyslitelně patří také stále populárnější svátek Halloween a ani my nejsme pozadu! Připravili jsme si pro Vás recept na výborné dýňovo-skořicové cupcakes, které si zamilují nejen děti.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   400 g dýně hokkaido
  •   3 vejce
  •   200 g másla
  •   200 g pohankové mouky
  •   4 lžíce kokosového cukru
  •   1 lžička prášku do pečiva
  •   1/2 lžičky jedlé sody
  •   1 lžička skořice
  •   vanilkový extrakt
  •   120 g sýru Philadeplhia

Návod na přípravu

  • 1 Nejprve vyšleháme máslo, které následně smícháme s rozmixovanou dýní a tekutými ingrediencemi. V míse si smícháme suché ingredience a poté přidáme k mokré směsi a promícháme. Směs nalijeme do formiček a pečeme cca 30 minut při teplotě 180 °C.
  • 2 Mezitím co nám cupcakes chladnou si připravíme krém. Na rozehřáté pánvi si rozpálíme máslo, přidáme kokosový cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme dýni a necháme vychladnout.
  • 3 Máslo vyšleháme do husté pěny, přidáme sýr, vychladnou dýni a znovu prošleháme. Vychladlý krém namažeme na cupcakes a můžeme podávat. Na ozdobu můžeme přidat vlašské ořechy.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.