Dýňová polévka s kokosovým olejem

Když se řekne podzim, vybaví se nám horký čaj, teplo od kamen a dýňová polévka. Pokud jste si ji doma letos ještě nepřipravili, rozhodně ji vyzkoušejte. Třeba podle našeho receptu s kokosovým olejem a zázvorem.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 dýně Hokaido
  • zeleninový vývar
  • 1 stroužek česneku
  • zázvor
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • cibuli
  • dýňová semínka
  • pepř a sůl

Návod na přípravu

  • 1 Na kokosovém oleji si osmahneme česnek, cibuli, zázvor a přidáme omytou dýni. Dochutíme pepřem a solí.
  • 2 Směs zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit přibližně 30 minut.
  • 3 Když je dýně uvařená do měkka, vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Poté přidáme kokosové mléko. Nakonec přidáme dýňová semínka na ozdobu.
TIP pro vás: Existuje mnoho různých variant tohoto oblíbeného podzimního jídla. Načerpejte inspiraci mezi dalšími recepty na polévku z dýně hokkaido.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.