Dýňová polévka s kokosovým olejem
Když se řekne podzim, vybaví se nám horký čaj, teplo od kamen a dýňová polévka. Pokud jste si ji doma letos ještě nepřipravili, rozhodně ji vyzkoušejte. Třeba podle našeho receptu s kokosovým olejem a zázvorem.

Suroviny pro přípravu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 dýně Hokaido
- zeleninový vývar
- 1 stroužek česneku
- zázvor
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- cibuli
- dýňová semínka
- pepř a sůl
Návod na přípravu
- 1 Na kokosovém oleji si osmahneme česnek, cibuli, zázvor a přidáme omytou dýni. Dochutíme pepřem a solí.
- 2 Směs zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit přibližně 30 minut.
- 3 Když je dýně uvařená do měkka, vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Poté přidáme kokosové mléko. Nakonec přidáme dýňová semínka na ozdobu.
TIP pro vás: Existuje mnoho různých variant tohoto oblíbeného podzimního jídla. Načerpejte inspiraci mezi dalšími recepty na polévku z dýně hokkaido.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click