Jednoduché vafle i pro vegany
Vynikající vafle z ovesných vloček s kokosovým olejem, kteří si zamilujou nejen vegani. Pro milovníky sladkých snídaní – ideální! Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, takže se hodí i jako svačina do školy či do práce.

Suroviny pro přípravu
- 90 g hladké mouky
- 30 g ovesných vloček
- 100 ml rostlinného mléka (samozřejmě může být i klasické kravské)
- 40 g kokosového oleje
- 1 lžíce agávového sirupu
- ½ lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
Návod na přípravu
- 1 V míse smíchejte všechny sypké ingredience. Poté přidejte rostlinné či klasické kravské mléko, kokosový olej a agávový sirup. Pořádně promíchejte, aby se všechny suroviny krásně spojily.
- 2 Těsto nechte odpočinout 5 minut a mezitím můžete rozpálit vaflovač. Vaflovač není potřeba vymazat olejem, jelikož v těstě už je obsažen kokosový olej a vafle by se tak neměly připéct. Těsto vylijeme do vaflovače pomocí naběračky a pečeme zhruba 10-15 minut, záleží na typu vaflovače a na teplotě.
- 3 Těsto vystačí zhruba na dvě větší vafle. Vafle jsou hotové, až jsou pěkně dozlatova. Stačí ozdobit podle chuti a výborná snídaně je na světě.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click