Špenátový dort s mladým ječmenem

Máte rádi dorty, ale zároveň chcete omezit sladké? Pak musíte rozhodně vyzkoušet špenátový dort obohacený mladým ječmenem. Výborně se chodí jako snídaně nebo lehká večeře.

Suroviny pro přípravu

  • 300 g polenty
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce mladého ječmene v prášku
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g sýru parmazán
  • 100 g šunky prosciuto
  • sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1 Polentu připravíme podle návodu. Do hotové polenty vmícháme rozetřený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme do dortové formy a uhladíme na stejnou výšku. Posypeme 1/2 strouhaného sýru parmezán. Na jemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět, přidáme špenát a vaříme do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku prosciuto, dochutíme solí a pepřem.
  • 2 Špenátovou směs sejmeme z plamene a po chvíli do ní vmícháme mladý ječmen. Navršíme na základ z polenty a posypeme zbylou polovinou nastrouhaného parmazánu.
  • 3 Polentu je potřeba nechat trochu vychladnout, aby držela tvar a dala se dobře krájet.

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Capcha
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace