Špenátový dort s mladým ječmenem

Suroviny pro přípravu
- 300 g polenty
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce mladého ječmene v prášku
- 3 stroužky česneku
- 150 g sýru parmazán
- 100 g šunky prosciuto
- sůl a pepř
Návod na přípravu
- 1 Polentu připravíme podle návodu. Do hotové polenty vmícháme rozetřený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme do dortové formy a uhladíme na stejnou výšku. Posypeme 1/2 strouhaného sýru parmezán. Na jemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět, přidáme špenát a vaříme do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku prosciuto, dochutíme solí a pepřem.
- 2 Špenátovou směs sejmeme z plamene a po chvíli do ní vmícháme mladý ječmen. Navršíme na základ z polenty a posypeme zbylou polovinou nastrouhaného parmazánu.
- 3 Polentu je potřeba nechat trochu vychladnout, aby držela tvar a dala se dobře krájet.