NaRAWzeninový mrkvový dort

Dnes je 17. listopadu, připomínáme si událost, která ovlivnila naše životy tak, jako málokterá jiná. Ano, mám samozřejmě na mysli sametovou revoluci, ale také se narodil Martin (můj bráška a zakladatel Naturalisu). Já slavila třetí narozeniny jen o tři dny později a babička nám upekla úžasný třípatrový dort. Pravda z dnešního pohledu bych ho svým dětem asi nedala. Na její obranu ale musím dodat, že málokoho v té euforii zajímala racionální výživa. Slavilo se s množstvím mouky, cukru a másla. Jak šel čas, každoroční kalorické bomby vystřídaly lehčí tvarohové dezerty s ovocem v hlavní roli. My byli spokojenější a spokojenější. A protože dnes chceme být úplně nejspokojenější a hlavně nejzdravější, slavíme s domácím naRAWzeninovým dortem.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  • 3 větší mrkve
  • 3 lžíce lucumy v prášku
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálku drceného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 3 šálky kešu
  • 3/4 šálku ananasového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • špetka soli

Návod na přípravu

  • 1 Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví, datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá.
  • 2 Poté rozložte na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté vodu slijte.
  • 3 Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.