Tiramisu do skleničky

Milujete italský dezert tiramisu? Pokud ano, připravte si ho v lehké verzi do skleničky. Výhoda dezertu do skleničky je v tom, že si ho můžeme připravit den dopředu a poté nevynecháme snídani, když po ránu nestihneme její přípravu.

Suroviny pro přípravu

  •   250 g mascarpone
  •   2 lžíce kokosového cukru
  •   50 g rýžové mouky
  •   1 lžíce kakaa
  •   150 ml espressa
  •   2 vejce
  •   bezlepkové piškoty

Návod na přípravu

  • 1 Nejprve si připravíme 150 ml kávy. Dále oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s kokosovým cukrem.
  • 2 Do pěny ze žloutků přidáme mascarpone a jemně zašleháme. Poté do směsi vmícháme sníh.
  • 3 Na dno skleničky dáme trochu krému. Poté přidáme piškoty, které si namočíme do připravené kávy. Na piškoty přidáme zbytek krému a zasypeme kakaem. Dáme do lednice a za několik hodin můžeme podávat.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie