Stearyl citrate

Stearyl Citrate. Stearyl citrát je organická sloučenina kyseliny citronové a stearylalkoholu, která se v kosmetice používá nejčastěji jako přírodní změkčovadlo. Setkáme se s ním nejčastěji v šamponech a vlasové kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, změkčovač
Složka též známá jako:
Stearyl citrát, E484

Popis složky

Stearyl citrát je sloučenina stearylalkoholu a kyseliny citronové. Jedná se o směs pevných alkoholů vyráběna přírodní nebo syntetickou cestou. Také může být živočišného původu. Používá se v kosmetickém i potravinářském průmyslu. Přírodní certifikovaná kosmetika využívá převážně jeho variantu rostlinného původu. Ta syntetická není považována za úplně bezpečnou – jsou s ní spojená zdravotní rizika. Stearyl citrát se používá v kosmetice jako zvlhčovač, hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je hebké a jemné. Přidává se především do krémů a také šamponů na vlasy.

Komerční využití

  • Šampony
  • Krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie