Stearyl Alcohol

Stearyl alkohol je zahušťovadlo kosmetických přípravků, zejména krémů. Přírodní alkohol, který je odvozen z rostlinného zdroje, stearylalkohol mění viskozitu a přidává krémům jemnost a stabilitu.
Účinek:
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Stearyl alkohol

Popis složky

Stearyl alcohol patří do kategorie přírodních derivátů. Jedná se o látku přírodního původu a vyrábí se z kyseliny stearové. Patří k mastným alkoholům, které na povrchu pokožky vytváří ochranný film a zabraňují jejímu podráždění a vysychání (dehydrataci). Pokožku udržuje vláčnou, jemnou a vyhlazenou. Napomáhá také k trvanlivosti daného produktu. Nejedná se o alergen, nedráždí pokožku a doporučuje se i pro velmi citlivou pleť. V přírodní kosmetice se využívá jako emulgátor, zahušťovadlo.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.