Sorbitol

Účinek:
Sorbitol je cukerný alkohol, který se používá především v potravinách jako náhradní sladidlo. V kosmetickém průmyslu se používá jako zvlhčující prostředek a také jako přirozené zahušťovadlo.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Sorbitol, Sorbit, D-Glucitol, Sorbitol Solution, Cholaxine, D-Glucitol

Popis složky

Sorbitol je přírodní derivát, který se vyskytuje ve formě bílého krystalického prášku. Je charakteristický svou sladkou chutí. Často se proto přidává jako aroma či parfemace za účelem vonného efektu, nebo naopak k zamaskování jiných složek produktu. Používá se v kosmetickém průmyslu, ale i potravinářství. Najdeme ho v přírodě, například v třešních, bobulích ptačího jeřábu, jablkách, kukuřici, třešně, švestkách apod. Má výrazné hydratační účinky a nahrazuje použití Glycerinu. Kromě toho funguje i jako pleťový kondicionér, pleť následně zjemňuje a vyhlazuje. Působí také jako emulgátor, ostatní složky produktu emulguje, dodává jim krémovost a lepší poddajnost při roztírání.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Krémy na ruce
  • Zubní pasty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie