Sodium Hydroxide

Sodium Hydroxide, neboli hydroxid sodný je silně zásaditá anorganická sloučenina. V kosmetickém průmyslu se používá velmi nízká koncentrace, např. v zubních pastách a dalších produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Hydroxid sodný, Louh, Caustic Lye, kaustická soda, E524

Popis složky

Sodium Hydroxide se vyrábí elektrolýzou solanky (vodný roztok kuchyňské soli). Používá se především v potravinářském průmyslu (E524), v menší míře pak v čisticích prostředcích a kosmetice. Nejčastěji se používá při výrobě mýdel. Jeho hlavní funkcí je schopnost rozpouštět mastné a olejové látky. I proto bývá často součástí tekutých mýdel, čisticích prostředků na pleť a podobně. V kosmetice se používá ve velmi nízkých koncentracích, při kterých nejsou známé žádné vedlejší ani nepříznivé účinky na lidské zdraví. Naopak při vysoké koncentraci je pro lidské tělo nebezpečný a leptavý.

Komerční využití

  • Zubní pasty
  • Pleťové séra
  • Řasenky
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie