Trisodium phosphate

Trisodium Phosphate najdeme v potravinářství a kosmetickém průmyslu. Zde plní funkci zahušťovadla a reguluje pH produktů. Najdeme ho např. ve vlasové kosmetice či make-upech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo
Složka též známá jako:
E339, Trisodium phosphate dodecahydrate

Popis složky

Trisodium Phosphate je anorganická sůl kyseliny fosforečné. Průmyslově se vyrábí z hydroxidu sodného a kyseliny fosforečné. Má využití v kosmetice, farmacii a také v potravinářském průmyslu. Tam plní funkci stabilizátoru, regulátoru kyselosti a tavicí soli, chrání pečivo nebo další výrobky před vysycháním. V kosmetice a přípravcích osobní péče se Trisodium Phosphate používá jako součást výrobků pleťové a tělové péče, vlasových kondicionérů, šamponů a barev, make-upů. Funguje jako inhibitor koroze, chelatační činidlo a regulátor pH.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Kondicionéry
  • Tělové krémy
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie