Polysorbate 20

Účinek:
Polysorbate 20 je hydrofilní neiontová povrchově aktivní látka. Najdeme ji zejména v dekorativní kosmetice a produktech osobní hygieny. Není ovšem povolena v přírodní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyoxyethylene (20) Sorbitan Monolaurate, Poylsorbate-20, Sorbimacrogol Laurate 300, Polysorbát 20

Popis složky

Polysorbate-20 je neiontově povrchově aktivní látka, která se vyrábí pouze synteticky. Používá se jako emulgátor, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Navíc napomáhá jiným složkám lépe se vstřebávat. Funguje také jako rozpouštědlo. Má výrazné hydratační vlastnosti, váže na sebe velké množství vody. Díky svým hydrofilní účinkům přivádí do pokožky vlhkost a uzamyká ji tam. Pokožku či vlasy zanechává hydratované a jemné. Zklidňuje drobná začervenání a podráždění pokožky. Polysorbate-20 je považován za látku s nízkým nebezpečím.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Hydratační krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie