Pullulan

Účinek:
Pullulan se v kosmetice používá jako filmový prostředek a pojivo a zahušťovadlo. Má také antioxidační účinky a proto ho výrobci často přidávají do anti-age kosmetických produktů. Jedná se o bezpečnou a netoxickou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Pururan, E 1204

Popis složky

Pullulan patří do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná o polysacharid, který se získává z kvasinek Aureobasidium pullulans. Je ve formě bílého prášku, který se používá v potravinářství (E1204), farmacii, chemii i kosmetickém průmyslu. Má specifickou vlastnost vytvářet ochranný film, používá se například při potahování tablet. Funguje jako zahušťovadlo a emulgátor, tvoří stabilnější konzistence a napomáhá lepší soudržnosti ostatních produktů. Má také antioxidační účinky, pokožku chrání před volnými radikály a zpomaluje její stárnutí. Pullulan je klasifikován jako bezpečná a nesenzibilující látka.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Tělové krémy
  • Řasenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie