Methyl Nicotinate

Účinek:
Methyl Nicotinate najdeme především v produktech dekorativní kosmetiky a jako součást produktů osobní péče. Nejde o nebezpečnou látku, ale může vyvolat lehkou alergickou reakci.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Analgetikum
Složka též známá jako:
Methyl nicotinate

Popis složky

Methyl nicotinate se používá ve farmacii a také kosmetice. Funguje jako externí analgetikum, vonná složka, kožní kondicionér a má tonizační schopnosti. Najdeme ho v dekorativní kosmetice, produktech osobní péče, zlepšuje prokrvení pokožky, což se projevuje jejím zčervenáním, které rychle odezní (nejedná se o alergickou reakci na výrobek). Látka je považována za poměrně neškodnou, není však ještě dostatek výzkumů, které by potvrdily nebo vyvrátily její škodlivost. Nicméně u obzvláště citlivých osob může způsobit mírné podráždění kůže a očí. Je vegan a povolená v přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
  • Pleťové krémy
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie