Levulinic acid

Kyselina levulová je organická kyselina přirozeně se vyskytující např. v rýži, papáji či pšenici. Získává se především hydrolýzou z kukuřičného škrobu, celulózy nebo řas. Najdeme ji v mnoha kosmetických produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Kyselina levulová, kyselina levulinová

Popis složky

Levulinic Acid je kyselina přírodního původu, která se v přírodě přirozeně vyskytuje v různých typech rostlin a plodin. Je nejčastěji získávána procesem derivace z kukuřičného škrobu. Kyselina levulová má antibakteriální účinky, může být použita jako konzervant. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje dobu spotřeby produktu. Funguje jako kondicionér a změkčovadlo. Hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je příjemné na dotek a v dobrém stavu. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje její loupání a obnovuje ztracenou pružnost. Navrací ji přirozené pH. Bývá používána v krémech na pleť i ruce, tělových čisticích prostředcích, produktech na intimní hygienu, šamponech apod.

Komerční využití

  • Krémy na ruce
  • Pleťové krémy
  • Intimní hygiena
  • Šampony
  • Pleťové čisticí produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie