Oryzanol

Účinek:
Oryzanol působí jako antioxidant, napomáhá stimulovat obnovu kožních buněk, zlepšuje prokrvení pokožky, bojuje proti volným radikálům, a proto se přidává do anti-agingových produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antistatické činidlo, změkčovač
Složka též známá jako:
Oryzanol

Popis složky

Oryzanol působí jako antioxidant, chrání pokožku před volnými radikály a zpomaluje její stárnutí. Stimuluje obnovu kožních buněk, zlepšuje prokrvení pokožky. Také funguje jako pleťový a vlasový změkčovač, napomáhá udržovat potřebnou vlhkost pokožky, eliminuje vznik lupů. Změkčuje a vyživuje vlasy, dodává jim jemnost a hebkost. Má antistatické vlastnosti, snižuje vznik pigmentových skvrn a vyvažuje tón pokožky. Testy prokázali jeho pozitivní vliv jak zpomalovat vývoj kožního melanomu. I proto bývá často Oryzantol součástí opalovací kosmetiky. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Jen ve výjimečných případech může způsobit mírnou alergickou reakci.

Komerční využití

  • Opalovací produkty
  • Balzámy na rty
  • Tužky na oči
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie