Lanolin (Cera lanae)

Účinek:
Lanolin je látka žluté barvy živočišného původu. Pokožku zvláčňuje, zjemňuje a vyhlazuje, zároveň vytváří na povrchu ochrannou vrstvu. Vlasům dodává objem a lesk, má antistatické účinky, na pleť i vlasy tedy působí kondicionér.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Kondicionér
Složka též známá jako:
Cera Lanae, Adeps Lanaem tuk z ovčí vlny, Wool Fat, Wool Wax, Lanolinum

Popis složky

Lanolin je čistě přírodní látka ve formě světle žluté kapaliny. Funguje jako emulgátor a kondicionér, méně poddajné složky změkčuje a zlepšuje jejich poddajnost a roztíratelnost. Pokožku zanechává hydratovanou a jemnou. Dodává pleti i vlasovému vláknu jemný a hladký vzhled. Vlasy jsou příjemné na dotek a lépe se rozčesávají. Jelikož se jedná o přírodní látku, je dobře biologicky odbouratelný. Nepatří mezi alergeny, jedná se o velmi bezpečnou látku. Jen ve velmi výjimečných případech bylo zjištěno mírné podráždění u velmi citlivých jedinců s dermatologickým onemocněním.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
  • Oční krémy
  • Krémy na ruce
  • Šampony
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie