Kyselina olenalová (Oleanolic Acid)

Účinek:
Kyselina olenalová (Oleanolic Acid) chrání pokožku pleti zejména před volnými radikály a pomáhá ji udržet v dobrém stavu. V kosmetickém průmyslu se používá také jako konzervant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Oleanic acid, Kyselina Olenalová

Popis složky

Oleanolic Acid, česky Kyselina olenalová je přírodní sloučenina, přesně pentacyklický triterpen, který se získává z olivového oleje. Má výrazné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Pokožku chrání před volnými radikály a zpomaluje její stárnutí. V kosmetice se používá také jako konzervant.

Komerční využití

  • Anti-age produkty
  • Pleťové krémy
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie