Dipotassium Glycyrrhizate

Dipotassium Glycyrrhizate je velmi používaný v kosmetice a přípravcích osobní hygieny. Má protizánětlivé, antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Napomáhá suché a poškozené pokožce, snižuje odlupování a obnovuje pružnost.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Protizánětlivé účinky
Složka též známá jako:
Glycyrhizát draselný

Popis složky

Dipotassium Glycyrrhizate patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o dvojdraselnou sůl, která vzniká neutralizací kyseliny glycyrhizové. Vzniká extrakcí z kořene lékořice. Glycyrhizát draselný je ve formě světlého nasládlého prášku, který se používá v lékárenském i v kosmetice. Má léčivé účinky, které napomáhají snížit projevy různých typů kožních problémů, jako je akné, růžovka, atopický ekzém či lupénka. Má silné antivirové, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Podrážděnou pokožku zklidňuje a zmírňuje její zarudnutí, vyhlazuje jizvy. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Zubní pasty
  • Pleťové vody
  • Korektory
  • Micelární vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie