Dicaprylyl Carbonate

Účinek:
Dicaprylyl carbonate je syntetická látka. Je to vlastně sloučenina kyseliny uhličité a caprylyl alkoholu. Dicaprylyl funguje jako emulgátor a změkčovadlo. Je považován za bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, změkčovadlo
Složka též známá jako:
Dicaprylylkarbonát, Carbonic Acid, Dicaprylyl Ester

Popis složky

Dicaprylyl Carbonate je syntetická sloučenina, přesně diester kyseliny uhličité a caprylyl alcoholu. Často bývá náhradou za dráždivé silikony. Funguje jako změkčovadlo, na pokožce vytváří ochranný film. Pokožku dokonale zjemňuje a na dotek ji zanechává sametově hebkou. Také napomáhá ostatním látkám lepšímu vstřebání do pokožky. V přírodní kosmetice je to velmi prospěšná vlastnost, bohužel v případě konvenční kosmetiky může pokožce spíše uškodit. Dicaprylyl Carbonate je bezpečná a nesenzibilující látka, je povolená i certifikátem ECOCERT. Jen ve výjimečných případech bylo zaznamenáno podráždění pokožky.

Komerční využití

  • Pleťové krémy
  • Opalovací produkty
  • CC krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie