Carbomer

Účinek:
Carbomer je termín, který se používá pro skupinu polymerů, vyrobených převážně z kyseliny akrylové. Používají se jako činidla zvyšující viskozitu produktu anebo jako zahušťovače či emulgátory.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Carboxypolymethylen, Karbomer, Potassium carbomer

Popis složky

Carbomer je látka syntetického původu, polymer na bázi syntetických pryskyřic, vyráběný z kyseliny akrylové. Vyskytuje se ve formě bílého prášku, rozpustného ve vodě. V kosmetických produktech pomáhá vytvářet příjemné emulze a zvyšuje jejich stabilitu, prodlužuje tak trvanlivost produktu. Dává konzistenci gelu, zvyšuje nebo snižuje viskozitu produktu. Udržuje vyváženou hydrataci pleti. Můžete se s ním setkat v tělových produktech, vlasových gelech, krémech, zubních pastách. Carbomer je trochu kontroverzní látka, i když je považována za neškodnou, může být kontaminována během její výroby. Každý výrobce by si měl dobře pohlídat jeho původ a proces výroby.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Vlasové gely
  • Zubní pasty
  • Make-upy
  • Tělové mycí gely
  • Anti-age produkty
  • Oční krémy
  • Opalovací krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie