Caprylyl/Capryl Glucoside

Účinek:
Caprylyl je čirá tekutina, která je v kosmetice používaná jako prostředek ke zvýšení pěnivosti. Má výborné mycí a čisticí schopnosti. Je to jeden z nejjemnějších čisticích prostředků.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Činidlo, pěnidlo
Složka též známá jako:
Capryl Glucoside

Popis složky

Caprylyl/Capryl Glucoside je derivát přírodních látek, přesně neiontově povrchové aktivní činidlo, odvozené od mastných alkoholů a glukózy rostlinného původu. Přírodní kosmetika ho používá především jako emulgátor, ovlivňuje objem produktu. Zvyšuje jeho pěnivost, navíc umí smíchat dvě nesmíchatelné látky, jako je například olej a voda. Podporuje mycí schopnosti produktu. Bývá součástí mycích tělových mýdel, šampónů či pleťových čistících produktů. Caprylyl/Capryl Glucoside je povolen i v přírodní certifikované kosmetice, je naprosto bezpečný a nesenzibilující. V přírodě dobře odbouratelný. Je vhodný i k použití do dětské kosmetiky.

Komerční využití

  • Tělové krémy
  • Šampony
  • Pleťové čistící prostředky
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie