Beta sitosterol

Beta sitosterol patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o typ fytosterolu (sterol rostlinného původu). Vyskytuje se přirozeně v přírodě například v aloe vera, avokádu nebo různých typech ořechů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor, parfemace
Složka též známá jako:
Sitosterol, Beta-sitosterol

Popis složky

V kosmetickém průmyslu se beta sitosterol používá především jako pleťový a vlasový kondicionér. Pokožku a vlasy zjemňuje a hydratuje, zanechává je na dotek krásně jemné a hladké. Pomáhá vlasy příjemně a snadno rozčesat. Pleti dodává mladiství vzhled. Může být použit také jako stabilizátor. Má výrazně antioxidační vlastnosti, působí proti zánětům v těle. Není zdravotně závadný, a proto se může používat v certifikované přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Masky na vlasy
  • Sprchové gely
  • Tělové mléka
  • Lesky na rty
  • Balzámy na rty
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie