Astrocaryum murumuru

Účinek:
Astrocaryum murumuru je druh známé palmy. v péči o pokožku bohatě hydratuje, vyživuje, je vhodné pro ošetření suché, popraskané, unavené nebo stárnoucí kůže. Používá se do vlasové kosmetiky nebo rostlinných olejů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace a regenerace
Složka též známá jako:
Astrocaryum

Popis složky

Astrocaryum murumuru je palma z čeledi Arekovité, původem z vegetace amazonského deštného pralesa, rostoucí do výšky až 15 m. Ze semen murumuru se získává olej nebo rostlinné máslo. Je bílé až nažloutlé barvy, bez zápachu a chuti, je odolné proti žluknutí, jeho bod tání je 33°C. Skvěle se hodí do směsí s dalšími rostlinnými oleji a másly. Může sloužit jako kvalitní náhrada kakaového másla v čokoládě. Je využívané v kosmetickém průmyslu, kde se používá pro své hydratační, zjemňující, změkčující vlastnosti. Je součástí mýdel, kde nahrazuje jiné druhy oleje. Z ovoce se získává extrakt, který se používá pro parfemaci kosmetických výrobků a zlepšení jejich zjemňujících vlastností. Máslo murumuru se používá jako filmotvorné činidlo, ve vlasové kosmetice prospívá vlasové pokožce, hydratuje ji, změkčuje, podporuje regeneraci vlasového vlákna, dodává přirozený lesk. V léčitelství se používá ovoce murumuru k přípravě pasty na léčbu zlomenin a podvrtnutí. V péči o pokožku bohatě hydratuje, vyživuje, je vhodné pro ošetření suché, popraskané, unavené nebo stárnoucí kůže. Kromě typického použití do pečujících přípravků může být také součástí veganských rtěnek a deodorantů.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Rtěnky
  • Pleťové vody
  • Deodoranty
  • Řasenky
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie