Zeleninový salát na zahřátí

Milujete saláty na všechny způsoby stejně jako my, ale v chladném období volíte raději jídla, která Vás zahřejí nejen na srdci, ale i v těle? Vyzkoušejte salát podle našeho receptu.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   400 g dýně hokkaido
  •   250 g červené čočky
  •   1 ks řapíkatého celeru
  •   100 g sýru feta
  •   šťávu z citronu
  •   sůl a pepř
  •   1 stroužek česneku
  •   1 lžíce konopných semínek
  •   hrst rukoly
  •   1/4 hrnku olivového oleje
  •   1 hrst nasekaných vlašských ořechů
  •   chilli koření

Návod na přípravu

  • 1 Nejprve si nakrájíme na menší kousky dýni, kterou následně upečeme v troubě zhruba 20 minut při teplotě 200°C dokud není měkká. Mezitím si uvaříme čočku, kterou propláchneme a dáme stranou.
  • 2 Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme česnek, celer a cibuli. Přidáme šťávu z citronu a vše smícháme s uvařenou čočkou. Dochutit můžeme např. mátou, která nám salát krásně rozvoní.
  • 3 Do směsi vmícháme uvařenou dýni, přidáme sýr feta, konopná semínka, rukolu, ořechy, chilli a vše důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.