Slaný dýňový koláč

Suroviny pro přípravu
- 250 g pohankové mouky
- 50 g rýžové mouky
- špetka soli
- 4 vejce
- 500 g dýně hokkaido
- 150 ml kokosové smetany
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 100 g tvrdého sýra
- 1 ks cibule
- 100 g slaniny
Návod na přípravu
- 1 Dýni zbavíme slupky pomocí škrabky na brambory. Dále nastrouháme na hrubo sýr a dýni. Slaninu nakrájíme na menší kostičky.
- 2 Všechny sypké ingrediene smícháme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vejce, kokosovou smetanu a kokosový olej.
- 3 Do směsi přidáme nastrouhanou dýni, sýr a slaninu a opět promícháme. Na závěr osolíme. Přidat můžeme i oblíbené koření. Pečeme v troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Podávat můžeme jak studené, tak teplé.