Čokoládový hummus s kakaem

Lahodný pokrm z cizrny a sezamové pasty přezdívaný hummus zná v dnešní době téměř každý. Pokud jste ho však nezkoušeli ve sladké variantě, nevíte o co přicházíte! Vyzkoušejte náš recept, který si okamžitě zamilujete.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   200 g cizrny
  •   50 g tahini pasty
  •   3 lžíce kakaa
  •   50 ml kokosového mléka
  •   30 g ořechového másla
  •   2 lžíce agáve sirupu
  •   voda dle potřeby

Návod na přípravu

  • 1 Uvařenou cizrnu si smícháme společně s tahini pastou, kokosovým mlékem a rozmixujeme do hladké směsi.
  • 2 Poté přidáme ořechové máslo, kakaoagáve sirup a opět důkladně mixujeme. Pokud by byla pasta příliš tuhá, přidáme trochu vody.
  • 3 Čokoládový hummus můžeme podávat jako svačinku např. s ovocem nebo si ji namazat na oblíbené pečivo jako zdravou alternativu čokoládových pomazánek.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.