Domácí květákový hummus
Hummus je tradiční krémová pomazánka, kterou zná jistě každý. Věděli jste, že se dá připravit i jinak, než z cizrny? Vyzkoušejte si hummus připravit např. z květáku podle našeho receptu. Ideální na pečivo nebo se zeleninou.

Suroviny pro přípravu
- 500 g květáku
- 100 g dýňového pyré
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini
- 2 stroužky česneku
- Šťávu z citronu
- Půl lžičky římského kmínu
- Sůl a pepř
Návod na přípravu
- 1Květák rozeberte na malé růžičky a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Květák pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C a pečeme cca 45 minut.
- 2 Upečený květák rozmixujeme dohladka spolu s česnekem, dýňovým pyré a pár kapkami citronu. Přidáme tahini, římský kmín, sůl a pepř. Podle potřeby přidáme vodu.
- 3 Hummus ochutnáme, popř. ještě dochutíme. Nakonec vmixujeme trochu olivového oleje.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie