

![]() | Česká pošta | úterý 24. 5. 2022 |
![]() | DPD kurýr | úterý 24. 5. 2022 |
![]() | Osobní odběr na Praze 9 | úterý 24. 5. 2022 |
![]() | Zásilkovna | úterý 24. 5. 2022 |
Semínka máku můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Mák se nejčastěji používá jako náplň do sladkého pečiva, do koláčů, závinů, buchet, bábovek či rohlíčků. Výborná kombinace je mák a švestky.
Mák setý se pěstuje už tisíce let pro svoje semena i pro bílou šťávu v nezralých makovicích obsahující opium. Je tradiční součástí české kuchyně.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Země původu | Turecko |
Skladování | Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Cena 1 porce je pouze | Kč |
Hmotnost | 250 g |
Certifikáty kvality | BIO |
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 2 167 kJ / 518 kcal |
Tuky | 42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 4,2 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Bílkoviny | 20 g |
Vláknina | 20 g |
Sůl | 0 g |
S tímto produktem jsme zatím neuvařili žádný pokrm. Ale nebojte, už vymýšlíme recepty, které nedají Vašim chuťovým buňkám spát :-)
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)