Rýže parboiled Naturalis BIO - 500 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
   
Rýže parboiled Naturalis BIO - 500 g
Rýže parboiled Naturalis BIO má žlutější barvu než např. rýže jasmínová, je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili. Hodí se jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť a samozřejmě i přidanou nutriční hodnotu. Více informací naleznete zde >>
  • Příjemná chuť, lehká na zažívání
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná do polévek a salátů
Kvalita:
Vhodný i pro:
Certifikát: bio
Certifikát: vegan
69 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Skladem
možnosti dopravy + očekávaný termín doručení *
Zásilkovna úterý 3. 10. 2023
GLS ParcelShop úterý 3. 10. 2023
GLS kurýr úterý 3. 10. 2023
DPD kurýr úterý 3. 10. 2023
Česká pošta úterý 3. 10. 2023
* Termíny platí v 99 % případů. Bohužel občas nastane situace, kdy kurýr nemůže zboží doručit. Odpusťte jim to prosím.
- možnosti dopravy
nebo využijte množstevní slevy
Sleva při 3 ks
ušetříte celkem 6 Kč
Sleva při 5 ks
ušetříte celkem 14 Kč
Sleva při 7 ks
ušetříte celkem 24Kč
Jsme tu pro Vás. Můžeme Vám poradit?
Možnost vrácení zboží až do 100 dnů.
Položit otázku k produktu
Rýže parboiled Naturalis BIO - 500 g

Ing. Martin Sedláček
Poradíme Vám s výběrem i s užíváním
Uživatelské recenze e-shopu
Heureka.cz [27. 9. 2023]
Rychlá reakce zboží došlo v pořádku velmi doporučuji
Heureka.cz [6. 9. 2023]
Vše v pořádku, zboží kvalitní, rychlé dodání, doporučuji.
Heureka.cz [30. 8. 2023]
addMoje zkušenost je taková že objednávka dodána včas a vpořadku.
add Rychlé dodání.
Heureka.cz [27. 8. 2023]
Vše OK děkují.
Zákaznická oblíbenost
550 +
prodaných kusů
0 %
nízká reklamovanost
bestseller
velmi oblíbený produkt
Charakter zdravé potraviny
certifikáty / kvalita
 
100 %
ekologičnost zpracování
 
100 %
intenzita chuti
 
80 %
šetrnost pěstování k přírodě
 
100 %
univerzálnost použití
 
90 %
Naturalis
Hlavní složky 100% rýže

Vlastnosti produktu

Popis rýže parboiled

Zvláštnost tohoto druhu rýže spočívá v tom, že se zrna před samotným loupáním namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou. Rýže obecně je velmi populární a všestranná obilovina. Obsahuje relativně velké množství sacharidů, které neodmyslitelně patří do naší stravy. Oproti jiným sacharidovým potravinám (jako je pšenice), neobsahuje rýže lepek ani jiné alergeny. Je tedy vhodná i při dodržování diet (např. kvůli krátkodobé střevní nemoci). Rýže se převážně konzumuje jako příloha (stejně jako bulgur, čočka či kuskus). Rýže je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou obilovinu před konzumací doporučujeme propláchnout a lehce proprat.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly. Rýžový papír je zase hojně využíván v umění. Rýže se prodává ve 2 variantách - loupaná a neloupaná. Pokud koupíte rýži neupravenou, jedná se o variantu neloupanou - tedy při výrobě nebyla leštěná ani broušená. Pokud žádný dovětek typu "natural", "neupravená", "přírodní" atp. rýže nemá, jedná se o klasickou verzi rýže. Celosvětově je známo asi 20 druhů. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. Neupravená respektive neloupaná rýže má oproti své klasické variantě trochu "přírodnější" chuť. Rýže se při správné přípravě nelepí. Celý proces od zasetí zrníčka rýže, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Rýži balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Video - představení a popis výrobku

Více podobných videí naleznete zde >>

Doporučená konzumace

Rýži můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu či obilovinu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (např. tzv. Čína), polévek, karbanátků (buď v podobě rýžové mouky či v podobě klasické uvařené rýže), rizot (fantazii se meze nekladou - rýži můžete smíchat se zeleninou a kořením dle libosti) či salátů (rýži po vychladnutí smíchejte vařenými fazolovými lusky, vlašskými ořechy, osmahlou cibulku, žampiony, petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje). Stejně oblíbená na slano je též i na sladko. V ČR snad není nikdo, kdo by někdy nejedl rýžový nákyp (do vymazaného pekáče vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme ořechy, skořicí a případně kokosovým cukrem, krátce zapečeme v troubě) či rýžovou kaši / rýžový puding. Nesmíme však opomenout ani to, že nejpoužívanější způsob přípravy rýže je jako "pouhá" příloha k masu, masové alternativě (tofu, tempeh, seitan) či zelenině. Parboiled rýži též můžete libovolně kombinovat i s ostatními druhy rýže - třeba s černou či červenou.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1 564 kJ / 374 kcal
Tuky1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,3 g
Sacharidy81 g
z toho cukry0,3 g
Bílkoviny7,5 g
Sůl0,01 g
Parametry
Hmotnost / objem500 g
Podíl BIO složek100 %
Cena za 1 porci11.43 Kč
KvalitaBIO, Vegan
FormaTvrdé
Vhodný i proDěti, Kojící, Těhotné, Vegany
Země původu surovinyPákistán
Vyrobeno v zemiČR
AlergenyBez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu
Určeno primárně proMuže, Ženy
Materiál hlavního obaluRecyklovatelný plast
Trvanlivost od data výroby24 měsíců
SkladováníSkladujte v suchu a temnu
EAN8594182803457
Podíl přírodních složek100 %
Ambasadoři pro kategorii zdravé potraviny
Martin Sedláček Markéta Štorková
Ing. Martin Sedláček + Bc. Markéta Štorková
U nás jste v dobrých rukách a nedovolíme, abyste zde zabloudili. Proto kromě klasických kontaktních kanálů jako je zákaznický e-mail, telefon či online poradna u nás každá kategorie má své ambasadory. Tedy poradce na produkty v dané sekci. Kolegy, kteří osobně schvalovali každý produkt v dané kategorii. Naši ambasadoři tedy znají každý produkt od A do Z. Ví, jak se má produkt používat, jak vypadá, jaké má účinky a pro koho je vhodný.
Kdykoli a s čímkoli se na naše ambasadory Martina a Markétu můžete obrátit přímo na jejich osobních e-mailech: [email protected] a [email protected]. Rádi Vám budou vždy a se vším nápomocni.
Naturalis. Váš specialista na zdravou stravu a přírodní kosmetiku ♥️
Univerzita zdravého životního stylu

V naší videosérii "Univerzita zdravého životního stylu" si pravidelně představujeme nejoblíbenější produkty z řad čajů, zdravých potravinpřírodní kosmetiky a zerowaste. Dozvíte se zde, jak se dané produkty vyrábějí, v čem jsou unikátní, jak je správně používat, čeho se naopak vyvarovat a prozradíme Vám i zajímavosti ze zákulisí pěstování či zpracování počátečních surovin.

Cestou necestou s Naturalis

Naturalis není jen značka zdravé stravy a přírodní kosmetiky. Naturalis je synonymum ke zdravému životnímu stylu. Je to cesta k pevnějšímu zdraví, krásnější pleťi a tím pádem i ke šťastnějšímu životu. Všechny naše produkty mají mezinárodní certifikáty jakosti jako jsou např. BIO, Vegan, CPK, GMO Free a další. Pojďte se s námi podívat na letní scenérii s produkty Naturalis.

Více podobných videí naleznete zde >>

Se vším Vám poradíme. Rychle a rádi.
Jsme tým specialistů na zdravou výživu i přírodní kosmetiku a rádi Vám pomůžeme. Přečtěte si dotazy ostatních zákazníků >>
Mohlo by Vás zajímat
×
Rýže parboiled Naturalis BIO - 500 g
69 Kč