Rýže červená neloupaná Naturalis BIO - 500 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Rýže červená neloupaná Naturalis BIO - 500 g
  • Rýže červená neloupaná Naturalis BIO - 500 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Rýže červená neloupaná Naturalis BIO je celozrnnná / dlouhozrnná, bezlepková (stejně jako všechny ostatní rýže) a příjemně křupavá. Má široké využití v kuchyni jako zajímavá příloha. Hodí se též do salátů nebo rizota. Po uvaření získá krásnou červeno-zrzavou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží. Více informací naleznete zde >>
  • Příjemná chuť, lehká na zažívání
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná jako příloha i jako hlavní chod
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
85 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis rýže červené (neloupané)

Červená rýže je typická svou pevnou slupkou. Díky ní má i po uvaření lehce křupavou konzistenci. Jedná se tedy o rýži neloupanou / neupravenou. Znamená to, že nebyla zbavena slupky a nebyla broušena ani leštěna. Slupka zajistí, že si i při převaření či přepečení zachovává svou pevnost. Po uvaření má sladkou ořechovou vůni a můžete ji klidně uvařit i den dopředu. Červená rýže vydrží bez ztráty chuti i dva dny po uvaření. Rýže obecně je velmi populární a všestranná obilovina. Obsahuje relativně velké množství sacharidů, které neodmyslitelně patří do naší stravy. Oproti jiným sacharidovým potravinám (jako je pšenice), neobsahuje rýže lepek ani jiné alergeny. Je tedy vhodná i při dodržování diet (např. kvůli krátkodobé střevní nemoci). Rýže se převážně konzumuje jako příloha (stejně jako bulgur, čočka či kuskus). Rýže je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou obilovinu před konzumací doporučujeme propláchnout a lehce proprat.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes jejím největším vývozcem je hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná. Pokud koupíte rýži neupravenou (jako je např. tato) jedná se o variantu neloupanou. Celosvětově je známo asi 20 druhů rýže. Používá se na výrobu mouky, kaše, škrobu, vína, octu nebo sladu. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. Černou rýži poznáte nejen podle své specifické barvy (jak jinak než černé), tak i podle výrazně dlouhého zrna. Červená neupravená rýže má oproti své klasické variantě lehce "divočejší" chuť. Její "malá nevýhoda" je, že se déle vaří. Nicméně na druhou stranu lépe a rychleji zasytí. Rýže se při správné přípravě nelepí. Celý proces od zasetí zrníčka rýže, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Rýži balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Rýži můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu či obilovinu. Výborně se hodí do zeleninových směsí, polévek, karbanátků, rizot (fantazii se meze nekladou - rýži můžete smíchat se zeleninou a kořením dle libosti) či salátů (rýži po vychladnutí smíchejte vařenými fazolovými lusky, vlašskými ořechy, osmahlou cibulku, žampiony, petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje). Stejně oblíbená na slano je též i na sladko. V ČR snad není nikdo, kdo by někdy nejedl rýžový nákyp (do vymazaného pekáče vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme ořechy, skořicí a případně kokosovým cukrem, krátce zapečeme v troubě) či rýžovou kaši. Nesmíme však opomenout ani to, že nejpoužívanější způsob přípravy rýže je jako "pouhá" příloha k masu, masové alternativě (tofu, tempeh, seitan) či zelenině. Červenou rýži doporučujeme kombinovat s jinými druhy rýže - třeba s klasickou bílou.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Mimo EU
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Cena 1 porce je pouze 15,43 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 528 kJ / 360 kcal
Tuky 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 0,1 g
Vláknina 2,7 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 0,02 g
Mohlo by Vás zajímat