Rýže černá neupravená Naturalis BIO - 500 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
    Rýže černá neupravená Naturalis BIO - 500 g
Kvalita:
Vhodný i pro:
Rýže černá Naturalis BIO je neupravená a dlouhozrnná. Označení "neupravená" značí, že při výrobě nebyla leštěná ani broušená. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha. Hodí se též do salátů nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží. Více informací naleznete zde >>
  • Příjemná chuť, lehká na zažívání
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná jako příloha i jako hlavní chod
Certifikát: bio Certifikát: vegan
95 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Na skladě není dostatek produktů
Možnost vrácení zboží do 100 dnů
Jsme tu pro Vás Se vším Vám poradíme
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Položit otázku k produktu
Rýže černá neupravená Naturalis BIO - 500 g

Ing. Martin Sedláček
Poradíme Vám s výběrem i s užíváním
Uživatelské recenze
Heureka.cz [18. 1. 2023]
addrychlost
add dárečky k objednávce
Heureka.cz [15. 1. 2023]
Velice kladně oceňuji vstřícný přístup vedoucího obchodu Ing. Sedláčka, který mně věnoval svůj čas.
Heureka.cz [12. 1. 2023]
addRychla komunikace s obchdem
Heureka.cz [11. 1. 2023]
Problém je pouze s dopravci.
Zákaznická oblíbenost
550 +
prodaných kusů
0 %
nízká reklamovanost
bestseller
velmi oblíbený produkt
Charakter zdravé potraviny
certifikáty / kvalita
 
100 %
ekologičnost zpracování
 
100 %
intenzita chuti
 
80 %
šetrnost pěstování k přírodě
 
100 %
univerzálnost použití
 
90 %
Naturalis
Hlavní složky 100% rýže

Vlastnosti produktu

Popis rýže černé (neupravené)

O černé rýži se traduje, že v dřívějších dobách patřila mezi vzácné a pro běžné lidi zakázané potraviny. Mohl si ji dopřávat pouze čínský císař a jeho rodina. Dnes si tuto výživnou dobrotu s jedinečnou chutí můžete dopřát i vy. Označení "neupravená" značí, že při výrobě nebyla leštěná ani broušená. Rýže obecně je velmi populární a všestranná obilovina. Obsahuje relativně velké množství sacharidů, které neodmyslitelně patří do naší stravy. Oproti jiným sacharidovým potravinám (jako je pšenice), neobsahuje rýže lepek ani jiné alergeny. Je tedy vhodná i při dodržování diet (např. kvůli krátkodobé střevní nemoci). Rýže se převážně konzumuje jako příloha (stejně jako bulgur, čočka či kuskus). Rýže je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou obilovinu před konzumací doporučujeme propláchnout a lehce proprat.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes jejím největším vývozcem je hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná. Pokud koupíte rýži neupravenou (jako je tato) jedná se o variantu neloupanou. Celosvětově je známo asi 20 druhů rýže. Používá se na výrobu mouky, kaše, škrobu, vína, octu nebo sladu. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. Černou rýži poznáte nejen podle své specifické barvy (jak jinak než černé), tak i podle výrazně dlouhého zrna. Černá neupravená rýže má oproti své klasické variantě lehce "divočejší" chuť. Její "malá nevýhoda" je, že se déle vaří. Nicméně na druhou stranu lépe a rychleji zasytí. Rýže se při správné přípravě nelepí. Celý proces od zasetí zrníčka rýže, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Rýži balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Rýži můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu či obilovinu. Výborně se hodí do zeleninových směsí, polévek, karbanátků, rizot (fantazii se meze nekladou - rýži můžete smíchat se zeleninou a kořením dle libosti) či salátů (rýži po vychladnutí smíchejte vařenými fazolovými lusky, vlašskými ořechy, osmahlou cibulku, žampiony, petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje). Stejně oblíbená na slano je též i na sladko. V ČR snad není nikdo, kdo by někdy nejedl rýžový nákyp (do vymazaného pekáče vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme ořechy, skořicí a případně kokosovým cukrem, krátce zapečeme v troubě) či rýžovou kaši. Nesmíme však opomenout ani to, že nejpoužívanější způsob přípravy rýže je jako "pouhá" příloha k masu, masové alternativě (tofu, tempeh, seitan) či zelenině. Černou rýži doporučujeme kombinovat s jinými druhy rýže - třeba s klasickou bílou.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1 463 kJ / 345 kcal
Tuky2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy74,1 g
z toho cukry0,9 g
Bílkoviny7,8 g
Sůl0,02 g
Parametry
Cena za 1 porci17.43 Kč
KvalitaBIO, Vegan
FormaTvrdé
Vhodný i proDěti, Kojící, Těhotné, Vegany
Země původu surovinyThajsko
Vyrobeno v zemiČR
AlergenyBez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu
Určeno primárně proMuže, Ženy
Podíl přírodních složek100 %
Podíl BIO složek100 %
Materiál hlavního obaluRecyklovatelný plast
Trvanlivost od data výroby24 měsíců
SkladováníSkladujte v suchu a temnu
Hmotnost / objem500 g
EAN8594182803396
Se vším Vám poradíme. Rychle a rádi.
Jsme tým specialistů na zdravou výživu i přírodní kosmetiku a rádi Vám pomůžeme. Přečtěte si dotazy ostatních zákazníků >>
Mohlo by Vás zajímat