Quinoa červená Naturalis BIO - 250 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Quinoa červená Naturalis BIO - 250 g
  • Quinoa červená Naturalis BIO - 250 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Quinoa červená Naturalis BIO je svěží a lehká alternativa (neje divoké červené) rýže či jiné přílohy. Připravíte ji za chvilku a v kuchyni má široké využití jako přídavek do salátů, nádivek či nákypů. Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná jako příloha či do salátů
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
79 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis černé quinoy

Quinoa černá Naturalis BIO je přirozeně bezlepková pseudoobilnina. Výborně zpestří a ozdraví Vaši kuchyni. Hodí se jako příloha i jako samotný základ jídla. Můžete si s ní opravdu vyhrát a připravit ji na sladko i na slano nebo ji přidat do vegetariánských karbanátků. Chutná teplá i za studena. Je bezvaječná i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Merlík chilský aneb quinoa se v jihoamerických Andách pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou (a druhou nejoblíbenější - po bramborách) surovinu. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy v Evropě také proběhly. Quinoa existuje v několika stovkách variant, které se liší barvou semen. Nejběžnější a nejrozšířenější je bílá, často se prodává i červená (to je případ této quinoy) a černá varianta quinoy. Všechny tři varianty chutnají prakticky stejně, ale červená a černá zůstávají po uvaření pevnější a působí „celozrnnějším" dojmem.

Doporučená konzumace

Quinou v cedníku propláchněte vroucí vodou (2x), poté ji zalijte 2,5 násobným množstvím vody a vařte 15 minut. Případně nechte ještě pod poličkou dojít. Quinou můžete k pokrmům přidávat jako přílohu či ji lze skombinovat s rýži, pohankou, kukuřicí a dalšími obilovinami či luštěninami. Ochucenou quinoou též můžete plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Zkuste quinou uvařit na kaši například s vanilkou a skořicí. Získáte tím lahodný a zdravý sladký pokrm ideální jako snídani. V neposlední řadě je výborná jako jako součást karbanátků či placiček.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Peru
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 15,42 Kč
Hmotnost 250 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 539 kJ / 368 kcal
Tuky 6,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 57 g
z toho cukry 1,3 g
Vláknina 7 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,01 g
Mohlo by Vás zajímat