Pšenice špalda Naturalis BIO - 1 kg

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Pšenice špalda Naturalis BIO - 1 kg
  • Pšenice špalda Naturalis BIO - 1 kg
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Pšenice špalda Naturalis BIO je celé zrno speciálního druhu pšenice - špaldy. Můžete si z ní vyrobit svou vlastní mouku či ji můžete uvařit jako přílohu a zkonzumovat ji stejným způsobem jako rýži či hrách.Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná na výrobu domácí mouky
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
99 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis pšenice špaldy

Pšenice ozimá je tmavší barvy. Má tvar menších zrníček připomínající rýži. Můžete si vložit do mlýnku a vyrobit si z ní vlastní mouku nebo ji můžete připravit jako klasickou přílohu - uvařit ve vodě a zkonzumovat s hlavním chodem. Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť (podobně jako pohanka). Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýži. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Tento prastarý druh pšenice se Vám ve špíži určitě neztratí. Pšenice se řadí mezi obiloviny, je bezvaječná i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní náhražka kávy. Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Celý proces od zasetí pšeničného zrníčka, po sklizení až po balení hotového produktu probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Pšenici balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Pšenici špaldu můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ji lze skombinovat s rýži, pohankou či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny, bulguru a dalších obilovin spolu s pšenicí získáte nový druh přílohy. Ochucenou pšenicí můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Zkuste pšenici uvařit na kaši například s vanilkou a skořicí.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Ukrajina
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 12,32 Kč
Hmotnost 1000 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Alergeny Lepek
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 530 kJ / 362 kcal
Tuky 4,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 61 g
z toho cukry 4,8 g
Vláknina 9,5 g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0 g
Mohlo by Vás zajímat