Pohanka neloupaná Naturalis BIO - 400 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Pohanka neloupaná Naturalis BIO - 400 g
Jsme tu pro Vás Se vším Vám poradíme
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Položit otázku k produktu
Pohanka neloupaná Naturalis BIO - 400 g

Ing. Martin Sedláček
Poradíme Vám s výběrem i s užíváním
Pohanka neloupaná lámaná Naturalis BIO je vyrobena ze 100% pohanky. Neloupaná pohanka není určena k přímé konzumaci, ale k pěstování natě či k přípravě čaje. Více informací naleznete zde >>
  • Vhodná na pěstování
  • Vyrobeno ze 100% BIO pohanky
  • Vzniklé klíčky jsou výborné s salátech
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - ihned k odeslání
Možnosti dopravy
Možnosti dopravy + očekávaný termín doručení *
Česká pošta úterý 24. 5. 2022
DPD kurýr úterý 24. 5. 2022
Osobní odběr na Praze 9 úterý 24. 5. 2022
Zásilkovna úterý 24. 5. 2022
 
Doprava zdarma
při nákupu nad 1500 Kč
Objednejte ještě za 1 Kč a získáte dopravu zdarma
* Termíny platí v 99 % případů. Bohužel občas nastane situace, kdy kurýr nemůže zboží doručit. Odpusťte jim to prosím.
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
75 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [12. 5. 2022]
addNemám co vytknout
Heureka.cz [12. 5. 2022]
Vše rychle a v pořádku
Heureka.cz [8. 5. 2022]
Všechny potraviny jsou super. Skořici objednávám už po několikáté. Ostatní postupně zkouším a zatim jsem byla se vším nadmíru spokojená. Děkuji
Heureka.cz [7. 5. 2022]
adddobrá komunikace
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis neloupané lámané pohanky

Neloupaná pohanka je základní podoba pohanky, která však není určená k přímé konzumaci. Semeno je zde obaleno tvrdou tmavou slupkou, která je nepoživatelná. Pohanka setá je určena převážně k pěstování v hlíně – na dno misky, květináče nebo truhlíku dejte hlínu, vysejte pohanku a udržujte ji dostatečně vlhkou, sklízejte ve chvíli, kdy z listů opadají černé tvrdé slupky (cca po 5 - 7 dnech) – nať ostříhejte nůžkami a přidávejte do pokrmů. Druhým způsobem, jak pohanku neloupanou zpracovat je nakličování v misce. Do nízké misky dejte vlhkou vatu. Na ni dejte pohanku a vše zavlažte vodou. Pravidelně (každý den) celou misku zavlažujte (buď z rozprašovače nebo konvičkou).

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Pohanka k nám doputovala až z Asie. Ve dvanáctém století ji do Evropy přivezli „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se (podobně jako jáhly) vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás hojně konzumovaly. Nejčastěji se připravovala ve formě kaše. Z pohankové mouky se dělaly placky či např. pečivo. Následně pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Pohanku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Česká republika
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 13,12 Kč
Hmotnost 400 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 435 kJ / 343 kcal
Tuky 3,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,74 g
Sacharidy 71,5 g
z toho cukry 1,8 g
Bílkoviny 13,3 g
Sůl 0,03 g
Mohlo by Vás zajímat