Pohanka loupaná lámaná Naturalis BIO - 400 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Pohanka loupaná lámaná Naturalis BIO - 400 g
  • Pohanka loupaná lámaná Naturalis BIO - 400 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Pohanka loupaná lámaná Naturalis BIO je vyrobena ze 100% pohanky. Můžete ji připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se jako přísada do karbanátků, zeleninových placiček i sladkých kaší. Výborná je též v jogurut či jako samostatná příloha. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vyrobeno ze 100% BIO pohanky
  • Vhodná do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
65 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis loupané lámané pohanky

Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi tzv. pseudoobilniny - v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové. Stejně tak i pohanka. Pohanka má chuť, která je tipická pro oříšky. Proto ji najdete ve sladkých i slaných receptech. Můžete ji použít jako alternativu ke kuskusu, rýži či se z ní dělá výborný houbový kuba. Jelikož je pohanka bezvaječná i bez jakýchkoli živočišných produktů, mohou si na ni bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Pohanka k nám doputovala až z Asie. Ve dvanáctém století ji do Evropy přivezli „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se (podobně jako jáhly) vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás hojně konzumovaly. Nejčastěji se připravovala ve formě kaše. Z pohankové mouky se dělaly placky či např. pečivo. Následně pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Pohanku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Příprava pohanky je velmi snadná a podobná jako u kuskusu či rýži. Pohanku můžete k pokrmům přidávat jako přílohu či ji lze skombinovat spolu s brambory (např. bramborová kaše nastavovaná pohankou), rýži či jáhlami. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky či cizrny s pohankou vynikne jemná oříšková chuť. Ochucenou pohankou můžete též plnit a zapékat zeleninu - třeba rajčata, papriky nebo cukety. Pohanku též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečná je uvařená na kaši například s vanilkou a skořicí. Pokrm též můžete dochutit dle libosti ořechy či ovocem.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Čína
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 13,12 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 71 g
z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0 g
Mohlo by Vás zajímat