

Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla, jako jsou například kuskus, bramborová kaše, hummus, guacamole apod. Nebo jsou výborné jen tak, když Vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.
Pro snadnější zpracování stačí přelít rajčata horkou vodou, nechat krátce nabobtnat a lehce vymačkat. Opatrně při solení výsledného pokrmu - sušená rajčata jsou již dost slaná, a proto je lépe nejprve ochutnat a pak po případně dosolit.
Sušená rajčata dodají pokrmům středomořskou chuť a používají se do salátů, předkrmů, pomazánek, na pizzu, k vylepšení omáček s rajčaty, polévek a zeleninových pokrmů. Můžete je také podávat s bylinkami, česnekem a olivovým olejem a jsou zajímavou složkou marinády na nakládaný sýr.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Země původu | Turecko |
Skladování | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Cena 1 porce je pouze | Kč |
Hmotnost | 100 g |
Certifikát kvality | BIO |
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 089 kJ / 258 kcal |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 56 g |
z toho cukry | 38 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 15 g |
S tímto produktem jsme zatím neuvařili žádný pokrm. Ale nebojte, už vymýšlíme recepty, které nedají Vašim chuťovým buňkám spát :-)
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)