Jáhly Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Jáhly Naturalis BIO - 500 g
  • Jáhly Naturalis BIO - 500 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Jáhly Naturalis BIO jsou přirozeně bezlepkové, dobře stravitelné, výživné, velmi chutné. Potěší Vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro kaše, koláče a nákypy. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Jáhly jsou vypěstováné v BIO kvalitě
  • Vhodné do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
59 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis jáhel

Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uchovávejte v lednici. Před vařením je doporučujeme spařit. Zbaví se tak lehké hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou. Jáhly se řadí mezi pseudoobiloviny. To znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívají úplně stejně. Z jáhlové mouky se často připravuje pečivo a Těstoviny pro celiaky či pro jedince, kteří se snaží omezit příjem lepku. Jáhly jsou bezvaječné i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti pšenici či jiným obilovinám. Celý proces od zasetí zrníčka, po sklizení až po balení hotových jáhel probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Jáhly balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně mění. Jáhly můžete k pokrmům přidávat jako přílohu či je lze skombinovat s rýži, brambory, pohankou či jinými obilovinami a luštěninami.Ochucenými jáhlami můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Jáhly též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel (kaší, jáhelníků, dortů atp.). Výtečné jsou uvařené na kaši například s vanilkou a skořicí. Jáhly jsou univerzální surovina, která se ve Vaší kuchyni neztratí.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Ukrajina
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 12,62 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 493 kJ / 357 kcal
Tuky 3,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 69 g
z toho cukry 1,6 g
Vláknina 3,9 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,01 g
Mohlo by Vás zajímat