Kukuřičná mouka hladká Naturalis BIO - 400 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Kukuřičná mouka hladká Naturalis BIO - 400 g
  • Kukuřičná mouka hladká Naturalis BIO - 400 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Kukuřičná mouka hladká Naturalis BIO je přirozeně bezlepková. Připravíte z ní polentu i tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat. Upečte si třeba kukuřičný chléb či jiné zdravé dobroty. Více informací naleznete zde >>
  • Univerzální použití
  • Kukuřice vypěstována v BIO kvalitě
  • Přirozeně bez lepku
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
39 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [26. 1. 2022]
addjako vždy plně spokojeni a budeme dále objednávat
Heureka.cz [25. 1. 2022]
Rychlé dodání a kvalitní zboží. Výborný pomerančový čaj
Heureka.cz [25. 1. 2022]
addVelmi rychlé vyřízení objednávky, vše ok, komunikace s obchodem, zabalení zboží. Doporučuji.
Heureka.cz [20. 1. 2022]
addRychlé dodání
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis kukuřičné mouky hladké

Kukuřice je známý a mnohými oblíbený druh obiloviny. Kukuřičná mouka je všestranný pomocník v kuchyni. Můžete ji používat na všechny činnosti jako klasickou pšeničnou mouku. Můžete s ní obalovat řízky, tofu či libovolnou zeleninu. Můžete s ní zahušťovat omáčky, polévky i jiné pokrmy. Jelikož je přirozeně bezlepková, mohou si na ni pochutnávat i celiaci a všichni ti, kteří trpí nesnášenlivostí lepku. Kukuřičná mouka je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může měřit až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již víc než přes 5 000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Krištofem Kolumbem dostala do Evropy. V Čechách ji na polích můžeme zahlédnout převážně na jižní Moravě. Z kukuřice se vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Pěstování kukuřice až po balení kukuřičné mouky probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Kukuřičnou mouku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Jeden z nejoblíbenějších pokrmů z kukuřičné mouky je tzv. polenta. Jedná se o tradiční pokrm, který lidé milují na sladko jako ranní snídani i na slano jako přílohu k hlavnímu chodu. Polenta často nahrazuje tradiční přílohy jako jsou rýže, fazole, brambory či čočka. Kukuřičnou moukou můžete zahušťovat libovolné pokrmy, můžete z ní vyrábět knedlíky, muffiny, halušky, pečivo či tortilly (1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky a následně je upečte bez oleje na pánvi). Kukuřičnou mouku můžete kombinovat s libovolnou moukou jiného druhu. Vyzkoušejte např. 1/3 kukuřičné mouky smíchat s 2/3 pšeničné mouky. Získáte tím žádané vlastnosti pšeničné mouky (dobrá lepivost) a nutriční hodnoty mouky kukuřičné.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu EU
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Cena 1 porce je pouze 7,62 Kč
Hmotnost 400 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 401 kJ / 330 kcal
Tuky 3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 70 g
z toho cukry 1,3 g
Vláknina 6,3 g
Bílkoviny 8,6 g
Sůl 0,01 g
Mohlo by Vás zajímat