Cizrnová mouka instantní Naturalis BIO - 400 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Cizrnová mouka instantní Naturalis BIO - 400 g
  • Cizrnová mouka instantní Naturalis BIO - 400 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Cizrně se též říká římský hrách. Má jemnou oříškovou chuť a lehce krémovou konzistenci. Cizrnová mouka je kombinace namleté cizrny a kukuřice. Hodí se na zahušťování omáček, polévek či jako obal (místo strouhanky) na libovolný chod.Více informací naleznete zde >>
  • Univerzální použití
  • Vypěstováno v BIO kvalitě
  • Nutričně bohatá mouka
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
95 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [26. 1. 2022]
addjako vždy plně spokojeni a budeme dále objednávat
Heureka.cz [25. 1. 2022]
Rychlé dodání a kvalitní zboží. Výborný pomerančový čaj
Heureka.cz [25. 1. 2022]
addVelmi rychlé vyřízení objednávky, vše ok, komunikace s obchodem, zabalení zboží. Doporučuji.
Heureka.cz [20. 1. 2022]
addRychlé dodání
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis cizrnové mouky

Cizrna je známý a mnohými oblíbený druh luštěniny. Obsahuje relativně velké množství rostlinných bílkovin (19,8 %). Mouka se nepoužívá jako příloha, nýbrž jako přísada na zahuštění či k obalování. Cizrnová mouka je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Římský hrách se získává z rostliny s názvem "cizrna beraní". Cizrna byla domestikována byla před více než 7 000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje v Indii, kde je též její největší spotřeba. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném. Kukuřice (která je součástí této mouky) je naopak rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již přes 5 000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Krištofem Kolumbem dostala do Evropy. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Celý proces od zasetí zrníčka cizrny a zároveň i kukuřice, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Mouku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Cizrnovou mouku můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou mouku. Můžete ji využít na zahuštění omáček, kaší, polévek či dalších pokrmů. Poslouží Vám i jako vhodná alternatina na obalování oblíbené potraviny, ať už se jedná o tofu, houby, zeleninu či maso. Nahradí tedy klasickou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé s nesnášenlivostí lepku.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu EU
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Cena 1 porce je pouze 15,22 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 344 kJ / 321 kcal
Tuky 4,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 53,7 g
z toho cukry 10,7 g
Bílkoviny 19,8 g
Sůl 0,06 g
Mohlo by Vás zajímat